میقات ها
پیامبر اسلام پنج میقات را برای بستن احرام مشخص نموده است.وهرکسی که میخواهد حج یا عمره بگذارد باید از یکی از این پنج محل احرام ببندد.
این پنج میقات عبارتند از:
ذوالحلیفه
جحفه
قرن المنازل
یلملم
ذات عرق
- میقات اهل مدینه و کسانی که از این راه به سوی مکه میآیند و امروزه به آن ابیار علی گفته می شود که 450 کیلومتر با مکه مکرمه فاصله دارد.
- میقات اهل شام ومغرب و مصر و کسانی که از مسیر آنها به سوی مکه می آیند،جحفه نزدیک شهر رابغ قرار دارد. و امروزه مردم از رابغ احرام می بندند،رابغ در فاصله 183 کیلومتری مکه مکرمه واقع است.
- میقات اهل نجد و کسانی است که از این راه عازم مکه هستند،امروزه به آن السیل الکبیر گفته می شود که 75 کیلومتر با مکه مکرمه فاصله دارد.
- میقات اهل یمن و کسانی است که از مسیر آن به سوی مکه رهسپار می شوند و امروزه مردم از السعدیه که 92 کیلومتر با مکه مکرمه فاصله دارد احرام میبندند.
- میقات اهل عراق و کسانی که از مسیر آن عازم مکه می شوند و 94 کیلومتر با مکه مکرمه فاصله دارد.همه ی کسانی که فصد حج یا عمره دارند باید وقتی به این میقات ها می رسند از آن احرام ببندند.وهرکس قصد حج دارد واز این مناطق عبور کند واحرام نبندد باید برگردد واز آنجا احرام ببندد،واگرنه بر او فدیه لازم می شود.
فدیه گوسفندی است که باید در مکه آن را ذبح کند وبین فقرای مکه تقسیم نماید.
پیامبر اکرم – صلی الله علیه وآله و سلم – می فرمایند:
این میقات ها برای اهالی این جاها هستند،و همچنین میقات کسانی است که از این مسیر به قصد حج و عمره به سوی مکه می آیند.
مردم مکه و کسانی که در مکه هستند از خود مکه برای حج احرام می بندند، اما اگرقصد ادای عمره را داشته باشند،باید از حدود حرم بیرون بروند و از /انجا احرام بندند مثلا از تنعیم (مسجد عایشه).
اما کسانی که در این سوی میقات ها سکونت دارند مثلا در جده ،مستوره ، بدر ، بحره ،ام السلم و الشرائع
این افراد باید از خانه های خود،یا از جاهایی که قصد حج یا عمره را می نمایند، احرام بندند.